luni, 9 noiembrie 2009

Bambusul in gradina, Gradini de bambus, amenajari cu bambus, tipuri de bambus

Bambusul este o planta pe care majoritatea uita sa o recomande ca o planta care ramane mereu verde inclusiv si iarna(evergreen).
Tipurile de Bambus care se aduc la noi in tara sunt rezistente la iernile noastre.
Ideal de gard viu, langa o sursa de apa, carari, etc.
Nu este pretentios si nici greu de intretinut.
De un singur lucru trebuie sa tineti seama cand il plantati(vezi linkul!!).
Aproape de suprafata pamantului cresc de la planta mama rizomii care se intind nu neaparat la suprafata pamantului ci paralel cu solul.
Pentru a evita anumite neplaceri de exemplu: sa nu mearga la vecini pe sub gard si sa nu faca dezastre, sa nu sparga folia de la iaz, sa nu pierdem controlul asupra cresterii lui, putem tine seama de niste sfaturi:
Radacina nu este cea care face aceste probleme ci rizomii sau puii plantei care cresc si nici nu va dati seama cat de puternici sunt ca pot sparge si o folie de iaz Firestone!
Varfurile strapung aproape orice. Pentru aceasta exista o singura solutie.
De la suprafata pamantului in jos se sapa un sant de 30 cm adancime si lat de 30 cm aprox. jur imprejurul bambusului plantat si se pune o folie de firestone foarte groasa si turnat un zid mic din beton destul de subtire.
In momentul in care incep sa creasca acei rizomi ei dau de acel zid ridicat de dvs., care sa iasa si putin deasupra solului(aprox. 7 cm), vor iesii imediat la suprafata nemaicrescand necontrolat si distrugand ce aveti prin zona.
Este o planta decorativa atat prin frunze cat si prin crengile divers colorate.
Sa nu uitam ca din bambus se pot confectiona o diversitate de lucruri utile atat in casa cat si in gradina.


ingrijire bambus

Share/Bookmark

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu