luni, 30 martie 2009

Poze trandafiri de gradina, trandafiri cataratori, ingrijire trandafiri

O varietate mare de trandafiri intalnim peste tot de la diferite culori, forme, dimensiuni, urcatori, pitici, copaci, cu flori duble sau simple, parfumate, comestibili, pot face o gradina sa para un paradis.
Nici o floare nu infloreste la fel de mult ca cea de trandafir.
Insa daca vrem sa ne umplem gradina cu toate culorile trebuie sa tinem cont de ce tip de trandafiri sunt rezistenti la clima noastra.
E posibil sa ramana peste iarna si alte soiuri decat cele recomandate de specialisti daca stim sa ii protejam de frig si daunatori.
Cine isi permite poate chiar sa testeze in primul an din fiecare soi sa vada care este cel mai rezistent la clima, daunatori, tipul de sol pe care il are gradina, care face mai multe flori si care tine mai mult perioada de inflorire.
Se stie ca cele mai des intalnite probleme la trandafiri sunt: afidele, rugina si neprotejarea destul de bine peste iarna.
Modul cum ii lasam sa creasca iara influenteaza inflorirea. Nu uitati sa taiati cu mare curaj cand florile s-au uscat cat mai jos corzile dar nu intr-atat cat sa mai si ramana 3 noduri cel putin de la baza in sus. Tunderea sporeste inflorirea dar si indesirea.
Mobilierul de gradina ajuta mult trandafirii urcatori sau cataratori sprijinindui(arce, spaliere, gard, banci, foisoare, grilaje fie din lemn sau din fier forjat sau alte materiale).
Share/Bookmark

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu