vineri, 27 martie 2009

Amenajare gradini flori, amenajare gradini cluj, amenajare de gradini

Din timp trebuie facute pregatiri pentru a incepe amenajarea gradinii.
Pentru inceput avem nevoie de poze de la fata locului, facute masuratori, verificat punctele cardinale, tipul de sol pentru a sti ce plante se preteaza in aceea zona si nu in ultimul rand ce doreste clientul.
Proiectul odata facut pe calculator si finalizat cu clientul se poate face si proiectul pentru sistemul de irigare de care nu trebuie uitat si apoi alese plantele.
Acest proiect are numai un an si se pot vedea cum se dezvolta plantele in timp.
Proiect pentru partea din spatele casei care e in decurs de realizare!
Avand si plantele se poate lucra in paralel plantarea cu montatul sistemului de irigare.


Nu trebuie uitat si de mobilierul de gradina care are un rol foarte important definind mai bine gradina si plantele din ea.


Iazul si el trebuie sa ocupe un spatiu destul de mare in gradina deoarece aerul nu mai este asa de uscat. Cu formele de iaz ne putem juca creand si tot felul de caderi de apa creand animatie si sunet fix ca in natura.Bambusul sa nu uitati ca in momentul cand v-ati hotarat sa il aveti in gradina trebuie sa stiti ca lastarii noi cresc de sub pamant si cresc mai mult la sol si se extind destul de repede distrugand tot ce gasesc in cale inclusiv folia de iaz Firestone. Trebuie ingradit destul de bine si la adancime de mai mult de 1 metru pentru ca sa nu mai creasca gresit.
Cat de curand am sa mai atasez si pozele din al-2lea an pentru a se vedea evolutia acestei gradini.
Pentru cei care nu stiu si nu pot sa isi faca un plan de amenajarea gradinii, pentru alegerea corecta a plantelor si altele va pot ajuta!

Share/Bookmark

Un comentariu: