miercuri, 23 octombrie 2013

Poze terasa, Propuneri, Idei de amenajarea terasei

Idei de amenajare a terasei

Orice camin are nevoie de un loc de liniste indiferent de dimensiune care sa faca legatura dintre intimitate si agitatia exterioara.
Pentru cei care nu beneficiaza de un living destul de spatios, amenajarea corespunzatoare a terasei
din dotare ar putea echivala cu un astfel de spatiu.
Primul pas consta in alegerea unui stil de decor, fie rustic, elegant, modern, simplu sau exotic.
Al 2-lea ar fi optimizarea spatiului pentru a nu aglomera sau a lasa vreun colt ne-evaluat. Impartirea
spatiului poate fi data prin anumite rapoarte de plin-gol, contraste de cald-rece, calitate,
complementar, deschis-inchis si altele. 
De ex. regandeste pozitia fiecarui obiect utilizat astfel incat sa obtii suprafete cat mai ample.   










Culorile
Pentru terasa, este recomandat sa folositi culori si texturi cat mai naturale, combinarea tonurilor de maro cu cele de verde avand un efect relaxant asupra oamenilor.
De asemenea, sunt recomandate nuantele deschise: alb, crem, bej, galbui. Nu va temeti sa apelati la culori puternice pentru accesoriile din acest spatiu, atata timp cat exista un echilibru cromatic si
destula lumina pentru a pune in valoare piesele favorite.











Mobilierul
Alegeti mobilier nu foarte voluminos, desi nu neaparat cu tendinte minimaliste si incercati sa nu aglomerati aceasta sectiune a casei. Intre piesele de mobilier principale recomandate se numara canapelele (alegeti-le pe cele mai confortabile) sau/si tabureti, o masa joasa si poate un dulap mic, imprumutat din averile bunicii.

Daca terasa este mai incapatoare, puteti inlocui canapeaua cu un hamac si taburetele cu fotolii, puteti adauga mai multe dulapuri sau cutii personalizate – spatii pentru depozitare.
De asemenea, puteti folosi rafturi suspendate de diferite modele si dimensiuni pentru a etala cateva decoratiuni care sa va imbunatateasca starea de spirit.
Alege perne si fotolii relaxante, foloseste materiale naturale, de exemplu gratare si seminee din piatra, fotolii din bambus si ratan.































Decoratiuni
Obiectele de decor in forme geometrice, plantele tropicale din abundenta, covoarele in culori marine, lampadarele de hartie si pernele in culori pline de viata si motive cu specific imbraca atmosfera intr-un aer mediteranean.
Designerii ne sfatuiesc sa respectam intocmai stilul ales in prealabil si sa folosim piese de mobilier rezistente, durabile.

Pernele de decor sunt la moda anul acesta fiind prezente in aproape orice incapere. Tocmai de aceea, va trebui ca acestea sa fie la indemana si pe terasa. Cu cat mai colorate si mai vesele, cu atat mai bine! Lasati la indemana si o patura moale, calduroasa si colorata, pentru serile racoroase petrecute pe terasa.

Ghivecele cu flori sunt un element decorativ ce nu poate lipsi de pe terasa, indiferent ca aceasta este inchisa sau deschisa. Puteti alege ghivece mari, impunatoare, asezate pe podea, sau ghivece suspendate cu plante agatatoare.

Intre decoratiuni puteti adauga orice alt obiect semnificativ pentru dumneavoastra: un felinar, cateva
ilustratii, rame foto, figurine sau vase de ceramica create de copilul familiei la cursurile de olarit.

Podele potrivite pentru amenajarea terasei tale
Gresie in stil retro – veselie, petrecere, buna dispozitie pe terasa casei tale! Alege pentru amenajarea terasei gresie cat mai colorata, in stil retro. Indraznet, dar placut, acest stil creeaza cadrul perfect pentru a petrece o zi minunata pe terasa casei, alaturi de prietenii tai.

Gazon sintetic – Daca vrei ca terasa sa fie la fel de verde ca gradina ta, gazonul sintetic se va dovedi o alegere isteata si de efect! Adauga si cateva plante si, astfel, vei aduce natura mai aproape de casa ta.

Mix de straturi – Pentru un plus de originalitate pe terasa ta, alege sa folosesti mai multe tipuri de podele. In acest sens, poti opta pentru dale si mocheta, printre altele. 

Nisip – te duce cu gandul la mare, la plaja si soare. In acest caz, poti aduce oricand vacanta mai aproape de tine! Nu trebuie decat sa te folosesti de nisip pentru a amenaja terasa casei tale. Adauga si cateva obiecte decorative care sa-ti aminteasca de mare.







 







 Covoare – daca esti genul aventurier, cea mai buna solutie pentru terasa ta este sa folosesti covoare, care te duc cu gandul la nomazi. Doua scaune si o masa sunt suficiente pentru a te simti bine, seara, cand vii de la servici si ai nevoie de relaxare si liniste.


















Pietris – O alta solutie pentru a acoperi podeaua terasei este sa folosesti pietris. Acesta este, de altfel, o alta modalitate eficienta de a aduce putin din spiritul vacantei mai aproape de casa ta.

Pamant – Pentru a te simti cat mai aproate de natura, poti alege sa folosesti pamant pentru terasa ta,
fara a adauga prea multe elemente decorative si piese de mobilier. Alege sa amenajezi terasa intr-un mod simplu, dar incantator.

Un gratar mobil ce poate fi ascuns sub un bar din piatra atunci cand nu este folosit, o umbrela supradimensionata sau o pergola/ pavilion are efectul ca, pe langa protectia solara ce o furnizeaza, sa incadreze piesele de mobilier intr-un tot unitar, sa ofere senzatia de stabilitate si siguranta sunt numai cateva din multitudinea de idei pentru amenajarea terasei dvs.



 

Share/Bookmark
.